DOGS

You have arrived to a hunting dog kennel that carries out small-scale quality breeding. Our goal is to bring forth robust, agile and game-alert hunting dogs to hunters, that perform in terms of the practical demands of hunting. Welcome in and se our dogs!


0a4a3055-som-smart-objekt-1

BRUNNSBORGS VILDA – S48939/2009- UR AVEL

Vilda är familjens verkliga ögonsten med en underbar mentalitet och med extra ordinär jaktlust.

Hon är lättdresserad och vill alltid vara till lags . Det finns mycket motor i henne och hon ger sig inte i första taget Hon används som en allround vorsteh och med det menar jag att hon jagar allt från ripor i norr till att driva gris & hjort med bra skärpa och skall i söder. Hon anpassar fart, vidd och sök till den terrängen hon befinner sig i.

Vilda är meriterad på diverse jaktprov med mycket goda resultat. Hon kan även titulera sig SEJCH För närmare information om vilka prov och resultat besök https://hundar.skk.se/hunddata/

Vilda hade sin första kull sommaren 2014, det var även Brunnsborgs första kull. Hanen till kullen var den tyske Birko vom Jura-grund.


 

0a4a2909-som-smart-objekt-1

AFFI – SE41982/2011

Affi är min första lilla svartråtta! Otroligt charmig och en fantastisk familjehund. Hon har även visat sig vara en riktig stjärna inom all sorts av jakt. Jag använder henne mest som grissprängare där hon har ett bestämt arbetsätt mot grisarn. Hon följer även med på andjakter som apportör ibland. Affi är extremt lydig och kan både kallas av från ståndskall och kallas ut från gryt. Utmärkt återgång, och de få tillfällena hon inte hittar tillbaka kallar hon på mig.

Affi har varit på en utställning med Excellent och där med klar med utställningar.

Självklart uppfyller Affi Svenska tyskterrier klubbens avelskriterier med totalpoäng 169/172 (Utmärkt). Hon är meriterad rävsprängare.


 

0a4a2948-som-smart-objekt-1

BRUNNSBORGS ABBY AKA INKA – SE37692/2014

Inka är dotter till vår tik Vilda och Birko vom Jura-Grund. Hon har ett lugnt och stabilt temperament och hetsar inte upp sig i onödan. Hon är social, lättlärda och följsam. Sköter fåglarna på ett utmärkt sett och gjort de sedan hon var ung.

Hon blev SEVCH vid 14 månaders ålder och har ett förstapris i unghundsklass på fält med en 7:a i betyg.

Hon är även premierad i Tyskland på HZP där hon blev provets bästa hund med nästan fulla poäng på samtliga moment.

Hon har även ett 1:a pris på VGP från Tyskland. Ett VGP kan väl förklaras kortfattat som ett fullbruksprov här hemma i Sverige men några strå vassare, för mer detaljerad beskrivning kolla in fliken ”DD Tyskland”.

Där har redan skjutits en hel del klövvilt för henne trots sin unga ålder.

Hon är BPH testad via SKK med mycket goda resultat.

Herbstzuchtprüfung (HZP) 193 Punkte. 

Verbandsgebrauchsprüfung  (VGP) 342/346 Punkte,ÜF. (Bringselverweiser,)  Suchersieger. 

HD frei,A-Hüfte, Willebrandfrei